Woensdag 27 juni stond er voor Gilles de wedstrijd IWT Oetingen op het programma. De wedstrijd ging over 179 km, er waren 24 hellingen die gereden moesten worden en 15 km kasseien. Het was een wedstrijd waarbij er ook professionele renners meededen, daarnaast was het een erg warme dag, ditbeide zorgde ervoor dat het een zware wedstrijd zou worden. De start was om 13:00 uur in Oetingen. Vroeg in de wedstrijdontstond er een eerste ontsnapping en Gilles was hier met mee, de samenwerking was niet goed genoeg en werden ze dus weer ingelopen door het peloton. Kort daarna was er weer een ontsnapping van een redelijk grote groep, hier zat Gilles niet bij maar wel twee ploegmaten Guillaume Seye en Jordy Bouts. In het verdere verloop van de wedstrijd is de kopgroep uitgedund naar 9 renners, de 2 ploegmaten zaten terug in het peloton bij Gilles. 

 

  

In de plaatselijke ronde is ploegmaat Julien van den Brande met nog een paar renners naar de kopgroep gereden. Het peloton was niet meer heel groot er waren al best wat renners uit koers, maar Gilles zat er nog wel mooi bij. Uiteindelijk heeft Gilles de wedstrijd uitgereden in de tweede groep, zijn ploeggenoot Julien van den Brande behaalde een nette 4e plaats. 

 

De volgende wedstrijd die voor Gilles op het programma staat is het Belgisch Kampioenschap ploegentijdrit aankomende zondag in Borlo.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *