Zondag 3 maart stonden we met 170 renners aan de start in Gent-Staden. Met veel wind maar geen regen waren we vertrokken voor zo’n 156 km waarbij 2x over de kasseien (de Steenstraat). In het begin werd wat afwachtend gekoerst, er waren veel demarrages waardoor het peloton kleiner werd. Na 4 plaatselijke ronden, waren we met een grote groep opweg richting de kasseien (de Steenstraat). Net voordat ik begon aan de kasseien reed ik lek. Doordat onze groep nog geen minuut hadden moest ik geholpen worden door de neutrale wagen, het duurde lang voordat ik de wedstrijd kon hervatten. Uiteindelijk had ik 2 minuten verloren vanwege mijn lekke band. Op de kasseien ben ik van groepje naar groepje gereden en uiteindelijk kwam ik bij de tweede groep. Met steun van twee andere renners hebben we uiteindelijk de aansluiting terug kunnen maken aan de eerste grote groep. Toen we bij de eerste groep waren was ik snel voorin de groep gepositioneerd omdat we bijna de kasseien weer op reden. Op de kasseien werd doorgereden er ontstonden kleine breuken in de groep, na de kasseien viel het stil en de meeste renners konden weer terugkeren. In de laatste ronde was er nog een kleine groep weggereden. In de finale had ik het gevoel dat het beste eraf was, een ploegmaat en ik hebben het voortouw genomen om voor de sprint te gaan, de renners van de ploeg werden een beetje ingesloten. Zelf had ik een goed gevoel, alleen de pech heeft over het resultaat beslist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *