Vrijdag 22 maart reed ik de Youngster Coach Challenge, deze wedstrijd ging van Bredene naar Koksijde. Er stonden veel internationale ploegen aan de start, 175 renners en 6 renners van EFC gingen van start. Het was een wedstrijd van in totaal 162 km, 130 km in één lijn richting de Kemmelberg, daarna richting de Moeren en als laatste richting Koksijde voor de 3 plaatselijke ronden. Er waren veel aanvallen tijdens de koers, maar de meeste aanvallen hielden niet lang stand en werd het eigenlijk een gesloten koers. Zelf reed ik ook een aanvallende koers maar heb niet weg kunnen komen. Tijdens de laatste ronde werd het duidelijk dat het een massasprint zou worden. Vito en ik hebben ervoor gezorgd dat Jens de sprint zo goed mogelijk kon aangaan voor een goed resultaat. Uiteindelijk sprintte Jens naar een 7e plaats, zelf ben ik gefinisht in hetzelfde peloton. Ik had een goed gevoel over het verloop van de wedstrijd, de conditie zit goed, alleen het resultaat moet nog komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *